torsdag 24 januari 2013

Sesamknäcke

Har varit lite ynkligt med recept här på senaste tiden. Tänkte därför dela med mig av ett nu. Det här receptet är inget som jag gör på nåt jag odlat eller fött upp här hemma, eller plockat i skogen. Det får vara med i alla fall eftersom jag i det närmaste blivit beroende av de underbart krispiga bröd det genererar. Receptet har jag fått av en kollega på jobbet.

Sesamknäcke

1 dl solrosfrön
2 dl majsmjöl eller polenta
1 dl sesamfrön eller 0,5 dl sesamfrön och 0,5 dl linfrön
0,5 dl matolja
2,5 dl kokt kranvatten
Flingsalt eller grovsalt

Blanda de torra ingredienserna. Häll över olja och vatten och blanda ihop till en smet. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt, så tunt som möjligt. Salta efter eget tycke.
Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i en timme. När brödet är hårt och torrt är det klart. Mums!

2 kommentarer:

MammaKarin sa...

Det här receptet har jag talas om av svärmor, tur du har skrivit upp det så att man kan få prova. Låter jättegott.

Team Åsbacka sa...

Klart du ska prova! Hur mumsigt som helst!