torsdag 31 januari 2013

Middag och ridning

Kom in för en liten stund sedan efter att ha ridit en sväng. Vi höll oss på ridbanan och jobbade med galoppen. Vänster var riktigt fin och hon höll den i bra form varv på varv. Högern var det lite sämre ställt med men vi gjorde jobbade den ändå lite och hoppas på att vårt jobb bär frukt längre fram.

Nu börjar tanten tappa sin vinterpäls lite smått så det börjar bli dags att fodra henne med lite mer proteiner. Jag hoppas jag inte är för sent ute så hon tappar en massa muskler igen. Hon är väldigt kinkig på det där med proteinerna, kära Sagan.


Idag stod det åter kanin på aftonens meny här hemma. Den här gången i form av köttfärsslimpa. Den blev lite blek, och smakade en aning mildare än med annat kött men var ändå mycket god. Såsen blev ljuvlig och till och med sonen slevade glatt i sig.

Att vi hade köttfärs av kanin beror på att vi vid den här slakten körde på en ny variant. Istället för att frysa ned kanin för kanin så styckade vi upp delarna och frös in bakbenen för sig, frambenen för sig och sadlarna för sig. Slaksidor och andra små köttbitar fick bli köttfärs. Då kan vi variera rätterna lite istället för att bara köra på gryta varje gång. Måste säga att jag blir mer och mer förtjust i kaninköttet. Det är lätt att laga och väldigt gott.

Till kaninköttfärslimpan serverades potatis, haricots verts och några kokta jordärtskockor. Och skockorna var hur goda som helst! Söta och lite nötiga i smaken. Grävde fram några från under snötäcket och det gick riktigt bra, det var bara det allra översta lagret av jorden som var lite fruset. De var dock inte så stora och jag misstänker att det beror på att jag var lite väl sen med att få ned dem i jorden. Till våren ska jag se till att vara ute i god tid, jag vill ha MER jordärtskockor!


1 kommentar:

Anonym sa...

Gott!! Tobbe